Kuluttajien energianeuvonta Etelä-Savossa

 

KEN2016

 

 

Tulevat tapahtumat

Minimoi-energianäyttely

Näyttely kiertää Etelä-Savon kirjastoissa. Näyttelyssä perehdytään mihin energiaa kotona kuluu ja miten energiankäyttöä voi vähentää asumismukavuudesta tinkimättä.

Näyttelyn aiheisiin voit tutustua isolla kosketusnäytöllä. Lisätietoa sinua kiinnostavista aiheista löydät näyttelyssä olevista julkaisuista ja kirjoista.

Näyttelyn ovat koonneet Kuluttajien energianeuvonta Etelä-Savossa -hanke ja Suur-Savon Sähkö

Näyttö

 

 

Koulutukset

Energianeuvonta tarjoaa maksuttomia koulutuksia ryhmille. Esimerkiksi talonyhtiöille, asukasyhdistyksille tai kouluille soveltuvien koulutuksien aiheina ovat kodin energiatehokkuus, lämmityksen energiatehokkuus ja lämmitysjärjestelmän vaihto ja valinta. Jos kodin energia-asiat kiinnostavat ja lisätiedolle olisi tarvetta, ota yhteyttä energianeuvojaan. Koulutuksien tarkempi sisältö voidaan räätälöidä tarpeiden mukaan.

Kodin energiatehokkuus

Koulutuksessa käydään läpi mihin energiaa kuluu kotona ja miten energiankäyttöä voidaan tehostaa pienillä toimenpiteillä ilman suuria investointeja. Aiheina ovat kodin laitteiden energiatehokas käyttö, kodin laitteiden hankinta, lampun valinta, vedenkulutus, lämmitys, sähkösopimus ja energiankulutuksen seuranta. Koulutuksen sisältö sopii kaikille oman energiankäytön tehostamisesta kiinnostuneille asumismuodosta riippumatta. Sisällön painopisteitä voidaan muokata yleisön mukaan.

Lämmityksen energiatehokkuus

Koulutuksessa käydään läpi kuinka paljon eri aikakauden rakennukset kuluttavat lämmitysenergiaa ja miten lämmitystä voidaan tehostaa. Aiheina ovat kodin energiaremontit sekä lämmöntuotannon ja -käytön tehostaminen. Koulutus sopii pientalojen omistajille ja pienille taloyhtiöille, jotka ovat kiinnostuneita lämmitysenergian käytön vähentämisestä.

Lämmitysjärjestelmän vaihto ja valinta

Koulutuksessa käydään läpi eri lämmitysmuotoja ja tukilämmitysmuotoja sekä niiden soveltuvuutta erilaisiin kohteisiin. Lisäksi käydään läpi, mihin tulee kiinnittää huomiota lämmitysjärjestelmän vaihdossa ja valinnassa. Koulutus soveltuu pientalon omistajille ja pienille taloyhtiöille, joilla on edessä uuden lämmitysjärjestelmän valinta tai vanhan lämmitysjärjestelmän vaihto.

 

-

 

eneuvonta_painopisteet

 

Lue lisää:
eneuvonta.fi
motiva.fi

© Biosaimaa 2017