KPA Unicon Oy:lle uusien markkinoiden avaus Etelä-Amerikkassa

Pitkäjänteinen kansainvälinen myyntityö tuo tulosta Chilessä. Yhtiö on tehnyt kaupat biovoimalaitosprojektista kartonkitehtaalle Cartulinas CMPC, S.A., joka on yksi maailman merkittävimpiä alan toimijoita maailmalla. Biovoimalaitosprojektin lisäksi kauppa sisältää mm. huoltosopimuksen.

Cartulinas CMPC S.A. ja KPA Unicon Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Unicon Biograte 30 t/h höyrykattilalaitoksen toimittamisesta Cartulinas CMPC:n Valdivian tehtaalle. Puuhakkeen, kuoren ja sahanpurun lisäksi laitos käyttää polttoaineena kartonkikoneelta tulevaa lietettä ja tuottaa höyryä tehtaan kartongintuotantoprosessiin. Laitos otetaan käyttöön joulukuussa 2018.

Sopimus kattaa kaikkien prosessilaitteiden toimituksen, rakennukset, asennusvalvonnan, käyttöönoton sekä käyttöhenkilökunnan koulutuksen. Kaiken keskiössä on Unicon Biograte polttotekniikka, joka on suunniteltu juuri haastavien biopolttoaineiden hyödyntämiseen korkealla hyötysuhteella ja matalilla päästöarvoilla.

Laitos on varustettu KPA Uniconin PlantSys -järjestelmällä, jolla mahdollisestaan sekä paikallinen operointi että etäkäyttö. PlantSys kerää ja tallentaa tietoa prosessilaitteista ja tekee laitoksen käytöstä helppoa ja luotettavaa. Tietoa myös visualisoidaan helposti ymmärrettävään muotoon. PlantSys mahdollistaa lisäksi turvatun etäyhteyden, jolla voidaan optimoida laitoksen käyttöparametreja sekä ennustaa tulevia palvelu- ja huoltotarpeita.

KPA Unicon vastaa myös laitoksen huollosta, sillä osapuolet ovat sopineet 5 vuoden huoltosopimuksesta. Varaosien ja paikallisten huoltotoimintojen lisäksi sopimus kattaa etävalvonnan KPA Uniconin keskusvalvomosta.

“Kattavan kartoitustyön tuloksena Cartulinas CMPC päätti, että KPA Unicon on oikea valinta toimittamaan kattilalaitoksen. Tärkeimmät tekniset tekijät ovat hyötysuhde ja matalat päästöarvot. Laitos pystyy hyödyntämään monia erityyppisiä märkiäkin biomassoja. Me odotamme saavamme laitoksen, joka on markkinoiden parhaiden standardien mukainen. Lisäksi laitoksen sijoitteluratkaisut täytyy tehdä tehokkaasti ja rakennusten on oltava moderneja. Yhteenvedettynä tämän on oltava huipputasoinen projekti. Siksi odotan innolla yhteistyötä KPA Uniconin kanssa ja laitosta käyntiin joulukuussa 2018″ kertoo Jorge Aldana, CMPC:n teollisen kehityksen ja projektien johtaja.

”Tämä sopimus avaa meille Etelä-Amerikan markkinat. Olemme äärimmäisen ylpeitä, kun saamme ottaa tämän tärkeän askeleen yhdessä CMPC:n tapaisen maailmanluokan yrityksen kanssa. Olemme vakuuttuneita, että tämä kattilalaitos täyttää kaikki asiakkaan vaatimukset ja jopa ylittää ne. Tämä projekti on hyvä esimerkki siitä, miten haastavia biopolttoaineita käyttämällä pystytään saavuttamaan korkea hyötysuhde ja matalat päästöt. Nämä arvot ovat erittäin tärkeitä CMPC:lle ja toimivat myös meille ohjenuorana, kun projektia viedään eteenpäin”, sanoo Pentti Savolainen, KPA Uniconin Projektikehitysjohtaja.

 

Cartulinas CMPC S.A. on osa Empresas CMPC S.A.:tä. Se valmistaa ja markkinoi taivekartonkia. Cartulinas CMPC:n pitkä kokemus alalta ja moderni teknologia yhdessä käytettyjen raaka-aineiden kanssa mahdollistaa korkealaatuisten tuotteiden toimittamisen ja kilpailun parhaiden globaalien toimijoiden joukossa.

Cartulinas CMPC S.A. operoi kahta tehdasta; yksi on Valdivian kaupungin lähettyvillä eteläisessä Chilessä ja toinen sijaitsee Maulen alueella. Tehtaiden yhteenlaskettu tuotantokapasiteetti on 450 000 tonnia. Valdivian tehdas perustettiin vuonna 1951 ja se on toiminut kartonginvalmistuksen edelläkävijänä Etelä-Amerikassa. Täysin uudistetun kartonkikoneen avulla sen vuosittainen tuotantomäärä on nykyään 70 000 tonnia. Cartulinas CMPC S.A. toimittaa tuotteitaan myös paikallisille markkinoille, mutta 85 % tuotannosta viedään yli 45 maahan 5 eri mantereelle.

KPA Unicon tuottaa vastuullisia energiapalveluita tehokkaaseen energiantuotantoon. Yritys on erikoistunut kattila- ja voimalaitosprojekteihin. Ratkaisuissa hyödynnetään vastuullisesti sekä biomassaa että fossiilisia polttoaineita. KPA Unicon tarjoaa myös käyttö- ja huoltopalveluita sekä vastaa teknisestä tuesta laitosten koko elinkaaren ajan. KPA Uniconin pääkonttori sijaitsee Pieksämäellä, Suomessa. Yritys työllistää 250 energia-alan ammattilaista.

Lisätietoja:

Pentti Savolainen, projektikehitysjohtaja, KPA Unicon Oy, pentti.savolainen@kpaunicon.com

Edin Paredes, apulaisprojektijohtaja, Cartulinas CMPC S.A., eparedesc@papeles.cmpc.cl

 

KPA Unicon Oy on myös mukana Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n vetämässä Bioenergiatoimijoiden vientiprojektiosaaminen CFB – hankkeessa, jossa biomassan arvoketjulle kestävästä metsänhoidosta lämpimään taloon saakka haetaan uusia potentiaalisia markkinoita.

Lisätietoa hankkeesta Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n sivuilla

Katso myös hankkeen esite ja video.

 © Biosaimaa 2019