Maailman torrefiointiprojektit kartalla

Biosaimaa on  listannut erikokoiset torrefiointiprojektit maailmalla, ja julkaissut projekteista kartan. Kartta on tehty taustaselvityksenä puun torrefiointi -kärkihankkeeseen liittyen, ja listauksessa onkin mukana myös Biosaimaan projektit, Ristiinaan suunniteltu kaupallisen kokoluokan torrefiointilaitos sekä Mikkelin Pursiaalaan suunniteltu teknologian pilotointilaitos. Torrefiointiprojekteja listauksessa on yhteensä noin 70 kappaletta, pääasiassa Pohjois-Amerikasta ja Euroopasta.

Listaukseen on otettu mukaan niin suunnitellut kuin toteutetutkin laboratorio- ja pilotlaitokset sekä kaupallisen kokoluokan laitokset. Kartan oletusnäkymässä eri kokoluokan laitokset on näytetty erivärisin merkein, oletusnäkymässä näkyvät sekä suunnitellut että jo toteutetut projektit. Laboratoriokokoluokan torrefiointilaitteistot on merkitty karttaan sinisin ympyröin. Pienen mittakaavan pilotointilaitokset on merkitty karttaan keltaisella ja kaupallisen kokoluokan laitokset vihreällä. Merkkien sijainti on viitteellinen.

Biosaimaa ei vastaa tietojen oikeellisuudesta, käytetyt lähteet on merkitty näkyviin kunkin projektin yhteyteen. Projektien lisäys- ja päivitysehdotuksia otetaan vastaan. Linkki karttaan löytyy myös osoitteesta biosaimaa.fi/aineistot.

Lisätietoja ja projektien lisäys- ja päivitysehdotukset:
projekti-insinööri Fiia Nurminen | fiia.nurminen(at)miktech.fi© Biosaimaa 2020