Maksuton energianeuvonta kaikkien saatavilla – nyt kohdistetut koulutukset yleisötilaisuuksien ja henkilökohtaisen neuvonnan rinnalle

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy järjestää puolueetonta ja maksutonta energianeuvontaa eteläsavolaisille kuluttajille ja loma-asukkaille. Neuvontapalvelulle haetaan nyt uusia väyliä: tavoitteena on, että tietous energiatehokkaasta asumisesta ja arkielämästä tavoittaisi eteläsavolaiset kuluttajat mahdollisimman tehokkaasti.

Kuluttajien energianeuvonnan pääpainopisteitä ovat mm. asumisen energiankulutus, kotitalouksien laitehankinnat, rakennusten lämmitys ja lämmitystapavalinnat, uudis- ja korjausrakentamisen energiatehokkuus, sähkön pientuotanto sekä loma-asuntojen energiatehokkuus. Neuvontaa on tarjottu kuluttajille tähän saakka yleisötilaisuuksissa ja energianeuvontapisteissä. Tämä toiminta jatkuu edelleen, mutta sen rinnalle tuodaan nyt uusia kanavia. Saatavilla on esimerkiksi suoraan taloyhtiöille, asukasyhdistyksille ja erilaisille järjestöille suunnattuja koulutustilaisuuksia.

– Maksuttomien koulutusten sisältö suunnitellaan kohderyhmälle sopivaksi. Aiheena voi olla esimerkiksi kodin tai lämmityksen energiatehokkuus tai lämmitysjärjestelmän vaihto ja valinta. Kodin energiatehokkuus -teema sopii hyvin taloyhtiöille, sillä vinkkejä voi hyödyntää asumismuodosta riippumatta. Lämmitykseen ja lämmitysjärjestelmän vaihtoon liittyvät koulutukset vastaavat puolestaan enemmän omakotiasujan tarpeisiin, kertoo projektipäällikkö Laura Vuorinen Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:stä. – Koulutuksesta kiinnostuneet taloyhtiöt ja muut tahot voivat ottaa yhteyttä suoraan minuun ja kertoa tarpeistaan, Vuorinen kannustaa.

Kuluttajia neuvotaan energia-asioissa tarvittaessa myös henkilökohtaisesti. – Nyt talvella ajankohtaisia ovat neuvot siihen, kuinka energiankulutuksen voi pitää kurissa kovilla pakkasilla. Esimerkiksi takkaa kannattaa hyödyntää pahinten pakkasten aikana, ja suuri vaikutus on myös oikealla huonelämpötilalla ja lämpötilan alentamisella lomien aikana tai tiloista, joissa oleskellaan vähän. Autoilijalle ajankohtainen vinkki on puolestaan se, että moottorille tärkeää esilämmitystä ei kannata pitkittää tarpeettomasti: – 10 °C lämpötilassa riittävä lämmitysaika sähköisellä esilämmittimellä on 2–3 tuntia ja polttoainetoimisella lämmittimellä korkeintaan 30 minuuttia.

Henkilökohtaista neuvontaa on saatavilla sekä puhelimitse Laura Vuoriselta numerosta 0440 361 623 että sähköpostitse osoitteesta laura.vuorinen@mikseimikkeli.fi. Vinkkejä voi kysellä myös Facebookissa Kuluttajien energianeuvonta Etelä-Savosta -sivulla.

Lisätietoja:

Laura Vuorinen, projektipäällikkö, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 0440 361 623, laura.vuorinen@mikseimikkeli.fi

biosaimaa.fi/projektit/kuluttajien-energianeuvonta-etela-savossa

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy edistää Mikkelin elinvoimaisuutta ja vetovoimaa ja yritysten toimintaedellytyksiä sekä menestymistä toiminnan fokuksen ollessa erityisesti mikro- ja pk-yrityksissä.

Kuluttajien energianeuvonta Etelä-Savossa -hanketta koordinoi Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, ja sitä rahoittavat Mikkelin seutu, Suur-Savon Energiasäätiö, Etelä-Savon Energia Oy ja Suur-Savon Sähkö Oy. Energianeuvonta Etelä-Savossa on osa Motivan koordinoimaa valtakunnallista energianeuvontaverkostoa.© Biosaimaa 2020