Metsänhoitopalveluiden tilaaminen ja puukaupan kilpailuttaminen sähköistyy kertaheitolla

Metsäpaikka–palvelun kehittäjät, mikkeliläiset Wuudis Oy ja MHG Systems Oy, julkistivat Metsämessujen yhteydessä sähköisen Markkinapaikan. Markkinapaikassa metsänomistajat voivat entistä vaivattomammin tilata metsänhoitopalveluita ja aidosti kilpailuttaa puukauppansa vaikka kotisohvalta. Markkinapaikka on lajissaan ainoalaatuinen koko maailmassa.

Metsäpaikka – Helpompaan metsäomaisuuden hoitoon

Metsäpaikka on mikkeliläisen metsä- ja bioenergia-alan ohjelmistokehitykseen erikoistuneen MHG Systems Oy:n ja sen spinn-off yrityksen, Wuudis Oy:n kehittämä palvelu. Metsäpaikan avulla metsänomistaja hallitsee metsäomaisuuttaan ja ylläpitää metsävaratietojansa yhdessä luotettavassa paikassa. Palvelu mahdollistaa kätevän yhteydenpidon metsäpalvelutarjoajiin ja puunostajiin metsänomistajan haluamilla käyttöoikeuksilla tehden metsäomaisuuden hoidosta nykyistä helpompaa ja kannattavampaa. Metsäpalvelujen tarjoajalle ja puunostajalle Metsäpaikka tarjoaa suoran yhteyden metsänomistajiin, luottamuksen saatuaan heidän metsävaratietoihinsa ja Metsäpaikan työkalujen avulla ainutlaatuisen asiakaspalvelukokemuksen molemmille osapuolille.

”Käytännössä tulemme siirtämään metsäasioiden hoidon sähköiseen muotoon kokonaan tulevaisuudessa. Metsänomistajarakenteen muuttuessa ja metsäalan digitalisoituessa on erityisen tärkeää panostaa uusiin sähköisiin palveluihin, jotka tekevät metsäasioiden hoitamisen metsänomistajalle helpoksi. Myös yritysten on jatkossa keskityttävä enemmän asiakastyytyväisyyden ylläpitämiseen ja uusien asiakkaiden hankintaan sähköisten palveluiden kautta”, kertoo Wuudis Oy:n toimitusjohtaja Tomi Järvinen.

Kilpailutuksella ja ryhmämyynnillä parempi hinta

Metsänomistajalle aito kilpailutus tuo aina lisäeuroja puukauppatiliin. Ryhmämyynnillä voidaan kasvattaa tarjottavaa puunmyyntierää ja samalla tuoda tarjolle erilaisia puunostajia kiinnostavia puutavaralajeja. Ryhmämyynnin avulla pienempikin leimikko saattaa mennä kaupaksi hyvällä hinnalla osana suurempaa kauppaa. Metsäpaikan Markkinapaikka kilpailuttaa kaikki metsätilan sijaintikunnassa olevat puunostajat parilla klikkauksella. Metsänomistajalle Markkinapaikan käyttö on täysin ilmaista. Komissiolasku puukaupasta lankeaa aina puunostajalle ja metsätöiden kilpailutuksessa urakan voittaneelle yritykselle.

Miten pääsen mukaan?

Markkinapaikan käyttäjäksi pääsee täyttämällä yhteystiedot nettiosoitteessa metsäpaikka.fi/markkinapaikka. Metsäpaikka on juuri aloittanut pilotit metsäomistajien, metsäpalveluyritysten ja puunostajien kanssa. Keväällä 2017 päättyvän pilottijakson aikana Markkinapaikan toiminnallisuutta hiotaan ja siitä kerätään palautetta.

Lisätiedot markkinapaikasta ja ilmoittautuminen pilottiin

Tomi Järvinen, CEO (Wuudis Oy), +358 40 559 6174

tomi.jarvinen@wuudis.com

Lisätietoja

Seppo Huurinainen, CEO, +358 44 581 4950

seppo.huurinainen@mhgsystems.com

MHG Systems

Alansa edelläkävijöihin kuuluva MHG Systems tarjoaa biotalouden arvoketjujen kaikille toimijoille mobiilia teknologiaa hyödyntäviä ratkaisuja, joilla voidaan tehostaa toimintaa ja minimoida kustannuksia sekä ympäristövaikutuksia. Työkalut mahdollistavat materiaali- ja henkilöresurssien optimoinnin ja entistä älykkäämpien ja tuottavampien liiketoimintamallien käytön. Lisätiedot: www.mhgsystems.com

Metsäpaikka

Metsäpaikka on ainoa markkinoilla oleva sekä metsänomistajille että metsäpalvelujen tarjoajille suunnattu kaupallinen palvelu, jonka avulla metsäomaisuuden hallinta ja hoito onnistuvat yhdessä paikassa. Metsäpaikka-palvelu kääntää uuden digitaalisen sivun suomalaisen metsäomaisuuden hoidon historiassa. Metsäpaikan uuden markkinapaikan avulla metsänomistaja pystyy tilaamaan ja kilpailuttamaan niin puukauppansa kuin metsänhoitotyönsä – vaikka kotisohvaltansa käsin.© Biosaimaa 2020