Metsäpaikka on nyt Wuudis

MHG Systems ryhtyy kehittämään Metsäpaikka-palvelua kansainvälisille markkinoille juuri käynnistyneen mittavan big data hankkeen, DataBion, kautta. MHG Systems toimii metsäsektorin hankevetäjänä hankkeessa, jossa Metsäpaikka lanseerataan kolmessa maassa hankkeen puitteissa Wuudis-nimellä. Tästä eteenpäin Metsäpaikka-palvelu tunnetaan myös Suomessa Wuudis-palvelun nimellä. Muutokset tulevat näkymään palvelussa lähipäivinä, mutta eivät kuitenkaan vaikuta itse palvelun käyttöön.

Wuudis-palvelu matkalla kansainväliseksi metsä-omaisuuden hoidon kokonaisvaltaiseksi digipalveluksi

Wuudis kehittyy voimakkaasti kohti metsäomaisuuden hoidon kokonaisvaltaista digiajan hallintapalvelua, joka synkronoituu viranomais- ja satelliittitietojärjestelmiin. ”Viranomaisjärjestelmiin kytkeytyminen tapahtuu standardikäytäntöjen ja vakiintuneiden rajapintojen kautta ja satelliittikuvatietoon rakenteilla olevan palveluportaalin kautta”, kertoo MHG Systemsin toimitusjohtaja Seppo Huurinainen, joka toimii DataBio-hankkeessa metsäpilottien hankevetäjänä. ”DataBio antaa meille uusia resursseja ja maailmanluokan osaamista big datan, mm. Copernicus-satelliittikuvien tulkintaan ja uusien kaukokartoitusmenetelmien käyttöönoton ja satelliittiperusteisen metsävaratiedon hyödyntämisen Wuudis-palvelussa”, jatkaa Huurinainen.

DataBio – Euroopan laajin alkutuotannon big data -hanke

Databio-hanke (H2020 Big data Public-Private Partnership project) on Euroopan tasolla jättihanke, jonka budjetti on 16,2 M€. Hanke avaa Wuudikselle pilotoinnit Tsekeissä, Belgiassa ja Espanjassa sekä MHG Systemsille kokonaan uudenlaista liiketoimintaa metsien monitorointityökalujen rakentumisen myötä Wuudis-ekosysteemissä.

Samassa yhteydessä Wuudis Oy:n omistuspohja muuttuu niin, että MHG Systems Oy:stä tulee enemmistöomistaja. Omistusrakenteen muutoksen myötä Wuudis Oy:n toimitusjohtajaksi on nimetty MH, MML Seppo Huurinainen.

 

Lisätietoja: Seppo Huurinainen, CEO, MHG Systems, +358 44 581 4950, seppo.huurinainen@mhgsystems.com 

Alansa edelläkävijöihin kuuluva MHG Systems tarjoaa biotalouden arvoketjujen kaikille toimijoille big dataa ja mobiilia teknologiaa hyödyntäviä ratkaisuja, joilla voidaan tehostaa toimintaa ja minimoida kustannuksia sekä ympäristövaikutuksia. Työkalut mahdollistavat materiaali- ja henkilöresurssien optimoinnin ja entistä älykkäämpien ja tuottavampien liiketoimintamallien käytön.

Wuudis on ainoa markkinoilla oleva sekä metsänomistajille että metsäpalvelujen tarjoajille suunnattu kaupallinen palvelu, jonka avulla metsäomaisuuden hallinta ja hoito onnistuvat yhdessä paikassa. Wuudis-palvelu kääntää uuden digitaalisen sivun suomalaisen metsäomaisuuden hoidon historiassa. Wuudiksen uuden palvelun, markkinapaikan, avulla metsänomistaja pystyy tilaamaan, kilpailuttamaan ja virtuaalisesti kontrolloimaan metsänhoitotyönsä – vaikka kotisohvaltansa käsin.

Lisätiedot: www.mhgsystems.com, http://databio.eu/, www.wuudis.com© Biosaimaa 2020