Scandinavian Biopower Oy investoimassa Mikkelin biohiilipellettitehtaaseen – toisi yli 400 työpaikkaa

Hollantilaisen sijoitusyhtiön Momentum Capitalin tytäryhtiö Scandinavian Biopower Oy on tehnyt investointipäätöksen Mikkeliin rakennettavasta biohiilitehtaasta. Investoinnin arvo on noin 70-80 miljoonaa euroa. Investointipäätöksen ehtojen toteutuessa biohiilitehdas tullaan rakentamaan vuosien 2017-2018 aikana.

Tehtaan rakentaa Scandinavian Biopower Oy. Hankkeen rahoitukseen osallistuu myös muita suomalaisia ja ulkomaisia biohiililaitosinvestoinnista kiinnostuneita tahoja.

Tehdashankkeella tulee olemaan merkittävä työllistävä vaikutus Mikkelin seudulla. Biohiilitehtaalle syntyy investoinnin myötä arviolta 55 suoraa työpaikkaa ja puunkorjuuseen sekä logistiikkaan noin 400 työpaikkaa. Lisäksi laitoksen rakennustöiden työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan yli 200 miestyövuotta.

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy on toiminut keskeisenä yhteistyökumppanina tehdashankkeen valmistelussa.

– Mikkeli on luonteva valinta Suomen ensimmäisen biohiilitehtaan sijoittumispaikaksi, sillä Etelä-Savossa on tehty usean vuoden ajan työtä kaupallisen biohiilituotannon mahdollistamiseksi. Taustatyö käynnistyi jo lähes 10 vuotta sitten Miktech Oy:ssä. Tuotannon edellytyksiä on selvitetty vuosien varrella useissa eri hankkeissa, joita on rahoitettu muun muassa EU:n rakennerahasto-ohjelmasta. Pitkäjänteinen työ, paikallisten toimijoiden sitoutuminen ja yhteistyö tuottavat nyt tulosta. Alueelta löytyy raaka-ainetta ja sopiva toimintaympäristö yhteistyökumppaneineen, kertoo ohjelmajohtaja Jussi Heinimö Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:stä.

Scandinavian Biopower Oy:n tiedote 161129 Biohiilitehdas – tiedote (PDF)© Biosaimaa 2020